სწრაფი კვების ობიექტში განმარტავენ, რომ მცენარეულ ხორცზე მოთხოვნა ეტაპობრივად იზრდება. მომხმარებელი, რომელსაც ხორცის მიღების შემცირება ჯანმრთელობისა და გარემოსდაცვითი მიზეზებით სურს, პერმანენტულად მატულობს, რაც სექტორის მომგებიანობას ხელს უწყობს.
აღსანიშნავია, რომ როგორც ბრიტანული საფინანსო კომპანია Barclays ვარაუდობს, მცენარეული ხორცის გაყიდვებმა მომავალი ათწლეულის განმავლობაში შესაძლოა, 140 მილიარდ აშშ დოლარს მიაღწიოს, რაც ხორცის გლობალური ინდუსტრიის თითქმის 10%-ს შეადგენს.
Burger King მცენარეულ "ხორცს" კომპანია Impossible Foods-ისგან იღებს, რომელმაც მისგან დამზადებული ღვეზელი პირველად ორი წლის წინ გამოუშვა და მას შემდეგ შტატებსა და მსოფლიოს სხვა ქვეყნებში პოპულარული გახდა.
თავად სწრაფი კვების ქსელმა ამერიკის შეერთებული შტატების ობიექტებში მცენარეული "ხორცის" ბურგერები აგვისტოდან შეიტანა.