თევზის და ზღვის პროდუქტების მოხმარებით ლიდერობს ისლანდია, სადაც წელიწადში ერთი ადამიანი საშუალოდ 90 კილოგრამი ზღვის პროდუქტით იკვებება. აღსანიშნავია, რომ ამ რაოდენობით, არც ერთი ქვეყანა, არც ერთი სახეობის ხორცს არ მოიხმარს. ერთი ადამიანი 73 კილოგრამ თევზპროდუქტებს მოიხმარს მაკაოში. ჰონგ-კონგში 65 კილოგრამს, სეიშელზე კი 56 კილოგრამს მიირთმევენ. რაც შეეხება საქართველოს, ჩვენთან ხორცის სახეობებს შორის ფრინველის ხორცის შემდეგ, თევზს ყველაზე დიდი ოდენობით მიირთმევენ, საუბარია ერთ სულ მოსახლეზე 10 კილოგრამ თევზზე და ზღვის სხვა პროდუქტებზე.
სტუმარი: სოფო დიასამიძე - ორგანული აკვაკულტურის განვითარების ასოციაცია "ფორეჯის" თავმჯდომარე;