ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია გასტრონომიის ასოციაციასთან და გასტრონომიული ტურიზმის ბიზნეს ასოციაციასთან ერთად რეგიონებში გასტრონომიულ ტურებს მართავს.
სააგენტოს ინფორმაციით, პროექტის მიზანია, საქართველოს რეგიონული სამზარეულოების გასტრონომიული მარშრუტების შექმნა და პოპულარიზება, არამატერიალური კულტურული ფასეულობების წარმოჩენა, შიდა ტურიზმის სტიმულირება და სოფლის მეურნეობის ხელშეწყობა.
პირველი გასტრო ტური იმერეთში გაიმართა. ტურში 20-მდე შეფ-მზარეული, ჟურნალისტი, ფოტოგრაფი, გასტრო მიმართულების ბლოგერი, ინფლუენსერი მონაწილეობდა.
ტურის ფარგლებში გამოცდილმა შეფ-მზარეულები მასპინძლებს კერძის მომზადებაში დაეხმარნენ და ადგილობრივ რეცეპტებს გაეცნენ, ხოლო შემდგომ კერძები სტუმრებთან წარსადგენად თავისი ხედვით გააფორმეს.
(NS)